Gaan jullie trouwen of samenwonen?

Dan zijn jullie vast druk bezig met het investeren in liters verf, mooie meubels en een groot feest. Zo druk dat jullie tussendoor bijna je relatie vergeten? Kom dan naar de Premarriage Course! In vijf avonden bespreek je samen wat echt belangrijk is in jullie relatie. Dat is leuk én een goede investering. Welkom!


In gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie

De kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk, dat hopelijk een leven lang mee zal gaan! Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

De Premarriage Course zet je aan het denken over wat echt belangrijk is in je relatie. Misschien wel prioriteit nummer 1 op je to do-list!


Onderwerpen

  • - Communiceren: effectief praten en effectief luisteren
  • - Toewijding: waarom zou je je aan elkaar verbinden, tijd doorbrengen met elkaar, verandering in loyaliteit
  • - Conflicten oplossen: omgaan met boosheid, verschillen accepteren, financiën, elkaar vergeven
  • - Liefde levendig houden: vriendschap ontwikkelen, elkaars behoefte ontdekken, seksualiteit
  • - Gedeelde doelen & waarden: wat zijn dat?, een gelijkwaardige relatie opbouwen


Hoe ziet de avond eruit?

De Premarriage Course (PMC) wordt gegeven in De Voorhof. De avond begint met een lekker diner voor twee. Daarna volgt er een plenaire introductie op het thema van de avond. De avond bestaat uit een dynamisch geheel, waarbij meestal de DVD, persoonlijke toespraken van teamleden en interactie tussen jou en je partner worden afgewisseld. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet allebei een schemaatje invullen. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: "Oh, denk jij zo!?" Of je herinnert je weer: 'Ah, natuurlijk, dat is een verschil!'.

Er wordt ook van deelnemers verwacht dat ze zich op de volgende cursusavond voorbereiden door een opdracht achteraf te maken, inderdaad, huiswerk!


Waarom?

  • Elke relatie is de investering waard! En investeren is en blijft nodig. Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich namelijk niet automatisch. Daar moet je iets voor doen.
  • De cursus is een leuke night out. Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben. Je ontmoet bovendien stellen in dezelfde fase.
  • De Premarriage Course is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heengedraaid.
  • Voorkomen is beter dan genezen. Meer dan 1/3 van de huwelijken mondt uit in een scheiding. En dat heeft vaak negatieve effecten voor jezelf, je partner, eventuele kinderen, familie, enz. Natuurlijk biedt het volgen van een cursus geen garantie op een goede relatie, maar de PMC helpt je wel meer grip te krijgen op 'waar je aan begint'.


Wat gaat het ons kosten?

De cursus wordt gratis aangeboden. Er wordt geen bijdrage gevraagd.


Aanmelden

Contactpersoon: André Siezenga, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 071-4024118.
Data: Onder voorbehoud: Voorjaar 2024. De cursus bestaat uit 5 avonden.
Locatie: De Voorhof, Vliet Noordzijde 36, Rijnsburg.