In 7 avonden een APK voor je relatie

Zeven avonden met elkaar in gesprek over wat echt belangrijk is: jullie relatie. Dat is de Marriage Course.
Deze cursus kun je zien als een APK voor je relatie. Welke onderdelen lopen soepel en waar is misschien wat onderhoud of zelfs vernieuwing bij nodig? Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie.
Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.


Onderwerpen

  • - Sterke fundamenten leggen
  • - De kunst van het communiceren
  • - Conflicten oplossen
  • - Kracht van vergeving
  • - Ouders en schoonouders
  • - Goede seks
  • - Liefde in actie


Hoe ziet een avond eruit?

De Marriage Course wordt gegeven op een mooie locatie (een afgehuurd café, restaurant of stijlvol ingerichte zaal). De avond begint met een lekker diner voor twee. Daarna volgt er een introductie op het thema van de avond. De avond bestaat uit een dynamisch geheel, waarbij muziek, filmpjes en meestal persoonlijke toespraken van de cursusleiders worden afgewisseld met interactie tussen jou en je partner. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet bijvoorbeeld allebei een schema invullen. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: "Oh, denk jij zo!?" Of je herinnert je weer: 'Ah, natuurlijk, dat is een verschil!'

Er wordt ook van deelnemers verwacht dat ze zich op de volgende cursusavond voorbereiden door een opdracht achteraf te maken, inderdaad, huiswerk!


Voor wie?

De Marriage Course is voor stellen die al wat langer getrouwd zijn. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.

Als je huwelijk wat moeizaam is omdat je worstelt met bepaalde zaken, geeft de cursus je hele praktische tips om je te helpen aan de moeilijke punten te werken. Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe uitdaging in je huwelijk staat, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een verandering in carrière, verdriet waarmee een van de twee geconfronteerd wordt, lastige pubers, enz. Het is goed om daar samen mee aan de slag te gaan en deze cursus helpt je daarbij.


Kunnen we meedoen als we niet christelijk zijn?

Dat de cursus uit een christelijke koker komt, betekent helemaal niet dat hij alleen voor christenen is bedoeld. Integendeel! De cursus behandelt relevante onderwerpen, waar iedereen mee te maken krijgt. Het 'christelijke' aan de cursus is dat de basiswaarden van de cursus christelijk zijn, denk aan: kiezen voor trouw, verbondenheid, eerlijk zijn, je naaste liefhebben als jezelf, enz.


Waar?

Een restaurant in Rijnsburg


Wanneer?

Planning: Onder voorbehoud: Wekelijks in het voorjaar van 2024.
Iedere avond begint om 19.00 uur en om ongeveer 21.30 uur sluiten we af.


Wat gaat het ons kosten?

De kosten per stel zijn voor alle diners, inclusief drankjes en het cursusmateriaal.
Deze kosten zijn nog niet bekend.


Aanmelden of informatie

Contactpersoon: Leontine van Dijk
Ons e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoon: 06-27546821