Ik kom van oorsprong uit Enschede en ben niet gelovig opgevoed.  Ik had wel iets met het geloof, maar ik had ook altijd iets van: ‘dat is voor hele goede, lieve, aardige, nette mensen’. En daar hoorde ik niet thuis, dacht ik. Ik kom uit een internaat en dacht echt dat het niet voor mij persoonlijk was. Maar ik was er wél nieuwsgierig naar.


Kort voor de kerst van 2013 overleed mijn vrouw na een strijd van ruim 5 jaar. Hoewel ik het op dat moment helemaal niet wilde horen, zei ze op haar sterfbed tegen mij dat ze wilde dat ik weer gelukkig zou worden in een nieuwe relatie. Tien maanden later raakte ik aan de praat met Corina, mijn buurvrouw van vijf huizen verderop in de straat.


Wij waren er al diverse keren op attent gemaakt hoe verrijkend een Alpha-cursus kan zijn tot versterking en verdieping van je geloof. Maar hoe gaat het vaak? Je zegt dat je er over zal nadenken en je gaat toch al naar de kerk? Maar op een gegeven moment hebben we de knoop toch doorgehakt en hebben wij ons opgegeven.


Vanaf het moment dat ik kon denken heb ik altijd in God en Jezus geloofd. Een soort van 'met de paplepel ingegoten'. Ik zat op een christelijke school en leerde de gezangen en psalmen. Alleen de kerstliederen vond ik mooi.


Ik ben geboren en getogen in Rijnsburg, opgegroeid in een gelovig gezin. Al jong mocht ik de steun van God ervaren. Uiteraard wist ik niet alles, maar één ding wist ik heel zeker: God bestond!


Als kind was ik een druk baasje. Altijd wel ergens aan het ravotten. Mijn aandacht voor de les kon ik er in de schoolklas niet lang bij houden. Ik keek dan naar buiten en droomde weg bij de gedachte wat ik na school allemaal wilde gaan doen. Op latere leeftijd, na mijn studie, ben ik gaan werken en dacht aan wat ik allemaal nog zou kunnen bereiken.


Ik ben getrouwd, kinderen, werkzaam bij Siemens Nederland waar ik verantwoordelijk ben voor het opzetten van een software toepassing voor Noordwest Europa. God bestond niet voor mij. Nadat ik uit pure interesse de bijbel volledig doorgelezen had, wist ik zeker dat het allemaal verzonnen was.


Meer dan zestig jaar geleden werd ik geboren in een Leids arbeidersgezin. Sinds bijna dertig jaar ben ik ondernemer in Leiderdorp en na een mislukt huwelijk van ook bijna 30 jaar kwam ik in 2007 in Rijnsburg wonen. Ik had een 'nieuwe' vriendin.